Smaltované nádobí sfinx

Český výrobce smaltovaného nádobí

Jsme BELIS – váš tradiční výrobce smaltovaného nádobí

Smaltované nádobí BELIS není jen obyčejným kuchyňským vybavením; je to dědictví, které se předává z generace na generaci a přináší s sebou příběhy, vzpomínky a nezaměnitelný styl. Dříve snad neexistovala domácnost, v jejíž kuchyni byste nenašli alespoň jeden pořádný smaltovaný hrnec pocházející z jihočeského závodu SFINX, zdobený elegantním logem ležící Sfingy. Prozkoumejte s námi naši cestu, která končí v kuchyních mnoha spokojených kuchařů.

Více než staletý příběh, který píšeme dodnes

Počátky výroby smaltovaného nádobí v Čechách se datují až do konce 19. století, konkrétně do roku 1893, kdy ve Vrátě v Českých Budějovicích vznikla první smaltovna, tehdy pod taktovkou exportního závodu SFINX. Z tohoto národního podniku až ve druhém tisíciletí vznikla naše společnost BELIS, ve které navazujeme na několik dekád dlouhou tradici výroby smaltovaného nádobí v Čechách a jsme dnes jednou z mála významných smaltoven svého druhu v Evropě.

 

Spolu s vizí vyrábět kvalitní smaltované nádobí si dnešní BELIS rychle vybudoval reputaci nejen mezi českými domácnostmi, ale i na mezinárodním trhu. Od svého založení se držíme tradičních metod výroby, neustále však inovujeme a přizpůsobujeme se moderním trendům a potřebám našich zákazníků. Co byla dříve ryze ruční práce, dnes umí z určité části nahradit automatizace. I přesto však v každém výrobku najdete pomyslný otisk autentičnosti a poctivé výroby – však i v současnosti projde každičký kousek desítkami párů šikovných rukou, než se dostane do vaší kuchyně.

BELIS, to je tradice i inovace v každém produktu

Dnes je BELIS synonymem pro tradici, vysokou kvalitu a unikátní design smaltovaného nádobí. S ohledem na životní prostředí i zdraví lidí klademe velký důraz na ekologické materiály a technologie. Náš sortiment zahrnuje širokou paletu produktů od tradičních hrnců a pánví až po moderní kousky, jako jsou tolik oblíbené plecháčky nebo třeba praktické pekáče, které zdobí kuchyně mnoha generací.

Výhody a jedinečnost smaltu

Smaltované nádobí je vyrobeno z kovu, který je pokryt vrstvou smaltu – skloviny, jež nádobí chrání před korozi, mechanickým poškozením a zajišťuje mu dlouhou životnost. Jednou z největších výhod smaltovaného nádobí je jeho nezávadnost a bezpečnost pro vaření; neuvolňuje do potravin žádné škodlivé látky.

 

Díky své hladké povrchové úpravě je naše smaltované nádobí snadno omyvatelné a potěší i svou všestranností – smaltovaný hrnec či pánev s přehledem využijete na plynu i indukci či v troubě, většinu výrobků lze mýt v myčce. Unikátnost smaltovaného nádobí ale tkví i v jeho estetické hodnotě – s širokou škálou barev a vzorů se stává nejen praktickým, ale i dekorativním prvkem kuchyně.

Přineste si kus českého dědictví do vaší kuchyně

Zákazníky, kteří chtějí zakusit kvalitu a tradici smaltovaného nádobí BELIS, rádi přivítáme v naší podnikové prodejně na Rudolfovské tř. 476/111 v Českých Budějovicích, kde si mohou prohlédnout a doslova osahat naši nabídku a vybrat si kousky přesně podle svého gusta. Od 3. do 8. dubna 2024 zde navíc pořídíte veškeré zboží s 5% slevou jakožto malým dárkem od nás všem ženám k jejich mezinárodnímu dni.

 

Pro ty, kteří dávají přednost nákupu z pohodlí domova, samozřejmě nabízíme kompletní sortiment i na našem e-shopu.

 

Ať už osobně, či virtuálně, navštívit BELIS znamená spojit se s kusem české historie a tradice, která přetrvává díky vášni a řemeslné zručnosti a v neposlední řadě i díky mnoha generacím našich věrných zákazníků.