Smaltované nádobí sfinx

Český výrobce smaltovaného nádobí

O firmě BELIS/SFINX

Ta vůně, chuť a radost z každé dobroty domácí kuchyně! Prababičky byly v tomhle stejně nejlepší. Dokázaly dokonale trefit poměr ingrediencí i správnou teplotu. Buchty ani husu nikdy nepřipálily, maso bylo vždy křehké, až se rozpadalo v puse a omáčky… Ach, ty omáčky!

Kromě bohatých zkušeností s mlsnými jazyky celé rodiny a kvalitních surovin stálo za těmi kuchyňskými kouzly jedno tajné know-how: poctivé a fortelné smaltované nádobí.

Společnost BELIS jako tradiční český výrobce a prodejce kuchyňského náčiní vám může připomenout, jaká je radost s takovým nádobím vařit, péct a smažit. Smaltované nádobí vyráběné v Českých Budějovicích dnes právem obnovuje svou slávu a vrací se do tuzemských kuchyní – a to díky velkému množství svých výhod: dlouhé životnosti, zdravotní nezávadnosti i pro alergiky, univerzálnímu použití na indukčních deskách, plynových sporácích i elektrických plotýnkách. Litinovou řadu nádobí je dokonce možné použít i na přímý plamen nebo gril a přípravu jídla si ještě víc užít.

Sortiment tradičního smaltovaného nádobí je naplněn všemi obvyklými kousky, které si oblíbily už hospodyňky během mnoha předchozích desetiletí. I dnes tak můžete vybírat velké i menší hrnce a rendlíky, poklice, oválné i obdélníkové pekáče, smaltované misky, pečicí formy a plechy.

Smaltované a litinové výrobkové řady nádobí se nemusíte bát používat denně. Generacemi ověřená konstrukce a použité materiály dávají jistotu, že bude vaření probíhat zdravě a bez nebezpečí uvolňování nežádoucích látek do jídel. Robustní hrnce, pekáče a zapékací mísy díky akumulaci dlouho udrží teplotu. Svou kvalitu BELIS prokazuje i tím, že jeho řada GASTRO se uplatňuje v profesionálních kuchyních.

A protože vaření není rozhodně nuda, je v rámci nabídky široký výběr i v designu jednotlivých řad nádobí. Je libo krásu tradičního bílého puntíku na červeném hrnci nebo originální ruční fládrování? Hledáte romantický potisk s levandulí, moderní nádobí se skleněnými poklicemi nebo jste tradicionalista a nedáte dopustit na smaltovanou litinu vrcholné řady BSE? Všechna přání předem splněna...