Smaltované nádobí sfinx

Český výrobce smaltovaného nádobí

Vyzkoušejte nové rybí recepty z kapra | Sfinx by Belis

 

Mezinárodní den rybářství vybízí k vyzkoušení nových rybích receptů

 

Už od roku 1985 se po celém světě slaví mezinárodní den rybářství. Každoročně 27. června se sdružují rybářské spolky a svazy, které pro všechny milovníky rybaření organizují různé společenské akce, přednášky a kurzy vaření.

Smyslem těchto akcí je představit rybářství široké veřejnosti a ukázat, jak důležitou roli ve společnosti stále má. Konzumace ryb je pro lidský organismus důležitá a měly byste je do jídelníčku zařadit pravidelně. Jaké rybí pokrmy si v co nezdravější variantě vychutnat po celý rok?

Zvolte kvalitní maso z Třeboňského kapra

 

V naší krajině mezi nejčastěji zpracovanou rybu stále patří kapr. Vždy byste ovšem měli sáhnout po čerstvé a kvalitní rybě, která doplní zdraví prospěšné látky a postará se zároveň i o gurmánský zážitek:

  1. Třeboňský kapr patří mezi nejznámější produkty českého rybářství už od 14. století a od roku 2007 je držitelem chráněného zeměpisného označení Evropské unie.

 

  1. Před samotným pečením zvažte i vhodný pečicí plech nebo smaltovaný pekáček, v kterém budete kapra zapékat. Nejvhodnější jsou smaltované pečicí plechy, které odolají i vysokým teplotám, snadno se čistí a neuvolňují škodlivé látky do potravin.

 

Připravte si doma recepty z kapra

 

V dnešní moderní době existuje spousta receptů, které si z kapřího masa můžete připravit. Kromě smaženého kapra na Vánoce je klasikou také recept na kapra pečeného na másle či se zeleninou:

  • prvním krokem je očištění kapra a nařezání masa na podkovy, které se vloží do pekáče vymazaného máslem a popřípadě vyloženého zeleninou dle osobního výběru,
  • poté se kapr sype kmínem, sladkou paprikou, solí a pepřem,
  • následně se přidají kousky másla, nakrájené cibule, rozmačkaného česneku a směs koření na ryby,
  • na závěr kapra stačí podlít vodou a péct 20-40 minut při teplotě 180 °C.

Kapr upečený ve smaltovaném nádobí je zdravým a rychlým pokrmem bez zbytečného tuku a připalování, který se postará o gurmánský zážitek jako z restaurace.