Smaltované nádobí sfinx

Český výrobce smaltovaného nádobí

Moderní Velikonoce s BELIS

Jaro je obdobím nových začátků, znovuzrození přírody a v nejen v našich končinách i časem velikonočních oslav a tradic – o těch nejznámějších i s receptem na velikonoční sekanou jsme ostatně psali také v minulém článku.

Velikonoční tradice, stejně jako vše kolem nás, se v průběhu let vyvíjely, ale přesto si stále zachovávají svou kouzelnou podstatu. I v BELIS se snažíme propojovat tradice s moderními trendy a v dnešním čtení vám přinášíme tipy, jak toto propojení můžete využít při velikonočních oslavách i u vás doma.
Velikonoce oku lahodící
Začněme s dekoracemi, které k té pravé velikonoční atmosféře dozajista patří. Do některého z našich veselých smaltovaných džbánů připravte dětem domácí limonády nebo do nich rovnou naaranžujte čerstvé jarní květiny a pomlázky. Bylinky zasaďte do barevných květináčů, které připomínají jaro u babičky a zároveň rozzáří každý moderní interiér. A nejen pro dekoraci na sváteční stůl využijete i smaltované misky, do kterých můžete naaranžovat jak čerstvé pochoutky či svěží saláty, tak třeba kraslice, čokoládové zajíčky a beránky.

 
Moderní Velikonoce v kuchyni
O tom, že přichází Velikonoce, často svědčí nejen aroma prvního jarního kvítí a čerstvého vzduchu prosyceného teplými slunečními paprsky, ale i vůně, které se linou z našich kuchyní. Ať už za nimi stojí sladký mazanec, veselý beránek, medové jidáše, které se právě dopékají v troubě, nebo velikonoční sekaná či nádivka se svěžími kopřivami, snad každá domácnost má své léty ověřené recepty na tradiční velikonoční pochoutky, které v tuto dobu na stole nesmí chybět.

Se všemi pekařskými výzvami vám s přehledem pomohou naše pekáče a formy vyrobené zlatými českými ručičkami, s poctivostí, tradicí a z materiálů, které jsou zdravotně nezávadné a perfektně vedou teplo, takže všechny vaše pokrmy budou rovnoměrně propečené a zachovají si svou chuť i vůni.

Vyzkoušejte tento rok svou velikonoční tabuli obohatit něčím novým! Co třeba přidat do mazance kousky čokolády? Tradiční jidáše můžete zkusit připravit ve zdravější variantě z celozrnné špaldové mouky, z vajec pak vykouzlit pomazánky ozvláštněné olivami nebo sušenými rajčaty, čerstvé bylinky použít na různé variace domácího pesta. Jaro na vás dýchne i z barevných salátů s ředkvičkami a řeřichou či polévek ze sezónní zeleniny, servis nejen masových pokrmů pozvednou na vyšší úroveň jedlé květy a výhonky mnoha barev, které jsou v moderní kuchyni stále populárnější.

 
Zelené Velikonoce
Moderní trend je žít udržitelněji a Velikonoce jsou skvělou příležitostí, jak toto poselství začlenit do vašich tradic. Naše smaltované nádobí totiž není jen krásné a funkční, ale také udržitelné. Smalt je materiál, který vydrží i pro další generace, a jeho výroba má menší dopad na životní prostředí než jak je tomu u mnoha jiných moderních materiálů. Když si vyberete BELIS, volíte produkty, které jsou dobré pro vás i pro naši planetu.