Smaltované nádobí sfinx

Český výrobce smaltovaného nádobí

Užijte si dlouhou zimu díky pečení s dětmi | Sfinx by Belis

Připravte pro své děti zábavu na víkend v podobě pečení zdravého cukroví

V zimním období často nastanou dny, kdy venku mrzne až praští, fouká studený vítr nebo leje jako z konve. Nejde zrovna o počasí, které vybízí k aktivitám venku, a proto se může stát, že nejmladší členové rodiny se začnou nudit. Čas strávený doma s dětmi lze vyplnit hrami, kreslením, ale také pečením! Pečení s dětmi je zábavou pro celou rodinu, při které se vaše ratolesti pobaví i naučí něco nového.

Ukážeme vám, jak do pečení zapojit děti všech věkových kategorií a dáme vám tipy, co si s nimi upéct i jak.

Přizvěte děti do vánočního pečení

Do vánočního pečení se můžou zapojit děti menší i odrostlejší – mladší s radostí zvládnou sypání surovin do mísy, míchání a vykrajování cukroví, větší budou nadšené z vážení ingrediencí nebo tvarování sušenek. Kromě toho, že budou děti pyšné na vlastnoručně vyrobené cukroví, procvičí si také matematiku při počítání a vážení.

Užijte si s dětmi:

  • tvarování a zdobení perníčků, z kterých si poté můžete vytvořit jedlý adventní kalendář,
  • vykrajování a tvoření jednoduchého cukroví na plech jako jsou linecká kolečka a vanilkové rohlíčky,
  • pečení bábovky a koláčů, které doma připravujete po celý rok.

Jestliže vaše děti trpí alergiemi či pro ně upřednostňujete zdravé cukroví, zkuste připravit sušenky s medem místo cukru, sladké kuličky ze sušeného ovoce a ořechů nebo oplatky z bezlepkové rýžové mouky.

Upečte si dětské cukroví snadno a bez připalování

Vždy myslete na vhodné plechy a pečicí formy, které vám pečení s nejmenšími ulehčí. Skvělou variantou jsou plechy ze smaltu, které rovnoměrně vodí teplo, tudíž se v nich cukroví jen tak nepřipálí.

Vaření a pečení na smaltu je přirovnáváno k tomu na skle, tudíž jde o 100% zdravou přípravu jak dětského cukroví, tak i dalších pečených dobrot.

Uvažte zástěry i těm nejmenším a vychutnejte si společné pečení za pošmourných zimních dnů.