Smaltované nádobí sfinx

Český výrobce smaltovaného nádobí

Vaření je pro každého – i pro začátečníky! | Sfinx by Belis

S vařením teprve začínáte? Zkuste to s rychlými a jednoduchými recepty!

20. října se slaví Mezinárodní den kuchařů, který je věnován lidem zapáleným do gastronomie, vaření a pečení. Tento den oslavuje profesionální kuchaře a pekaře, ale i amatéry. Na počest tohoto svátku chceme inspirovat zejména začátečníky a ukázat vám, že vaření může být tím pravým i pro vás.

Představíme vám snadné kuchařské techniky, poradíme s výběrem vhodného nádobí a ukážeme vám jednoduché a rozmanité recepty do začátku vašeho vaření i pečení.

Poznejte základní techniky kuchařů a vhodné gastro nádobí

K plotně jste se už několikrát postavili anebo se na domácí vaření teprve chystáte, protože vás brzdí fakt, že na něj nemáte talent? Talent nutný není, ale poznat základní kuchařské techniky a vhodné nádobí na vaření ano:

  1. Dušení se postará o chuť, vůni i měkkost připravovaného pokrmu. Aby se vám cibulka do základu nepřipalovala, sáhněte po rendlíku se smaltovaným povrchem, který se snadno čistí a udržuje.
  2. Vařit můžete těstoviny, brambory, ale také kuřecí stehno v oleji. Při vaření je surovina ponořená do tekutiny, v níž pobývá delší dobu. Proto jsou na vaření skvělé gastro hrnce větších rozměrů skvěle vodící teplo a neuvolňující škodlivé látky do potravin.

Co se týče vaření, doporučujeme vám začít s recepty, které obsahují jen několik ingrediencí. Skvělým startem jsou jídla z jednoho hrnce jako polévky, vývary, dušená zelenina či guláše.

Objevte jednoduché recepty na pečení

Zajímá vás pečení? Pro pečení a zapékání v troubě jsou vhodné pečicí plechy ze smaltu zaručující křupavý a nepřipálený povrch pokrmu.

U pečení můžete začít s litými koláči na plech s ovocem a drobenkou z másla, cukru a mouky nebo jednoduchým slaným pečivem. A co tak vymazanou zapékací formu naplnit směsí brambor se zeleninou a kuřecím masem a připravit celé rodině skvělou večeři?

Stačí dodržet jen pár kroků, abyste se kuchařem a pekařem stali i vy!