Smaltované nádobí sfinx

Český výrobce smaltovaného nádobí

Jak si doma namíchat letní drinky do džbánu| Sfinx by Belis

Připravte si doma letní osvěžující drinky, které ocení malí i dospělí

Letní období je krásné, ale jeho vysoké teploty si často žádají pořádné osvěžení. V horkých dnech je nadmíru nutné dodržovat přísun tekutin a pravidelný pitný režim, a tak jde o vhodný čas na přípravu letních drinků!

Letní nápoje si můžete vychutnat sami při odpoledním odpočinku na terase, stejně tak ale ve společnosti přátel při večerním grilování. Jak a do čeho si letní koktejly připravit?

Namíchejte vašim přátelům letní alkoholické drinky

Chystáte oslavu nebo posezení s přáteli a podávání nápojů jako je víno či pivo vás nudí? Vžijte se do role barmana a využijte této události k přípravě míchaných alkoholických nápojů. Existuje spousta receptů, ale vždy dbejte na čerstvé suroviny, z kterých nápoj namícháte.

Mezi nejoblíbenější alkoholické drinky patří:

  • italský Aperol Spritz skládající se z prosecca a nahořklého likéru,
  • Mojito s bílým rumem, osvěžující mátou a limetkou
  • nebo ledová Margarita s tequilou servírovaná ve skleničkách, jejichž okraj je zdobený solí.

Každý koktejl si žádá svoji skleničku, myslete tak i na to. Pro ještě větší efekt je můžete také ozdobit plátky ovoce nebo barevnými brčky.

Pořiďte si smaltovaný džbán

Vaše drinky si také můžete namíchat ve větším množství a přelít je do smaltovaného džbánu. Tyto džbány jsou v příjemném retro designu, takže servírování doma připravených drinků se stane opravdovou radostí. Smaltované džbány ale zejména skvěle vodí teplo, takže v nich nápoje vydrží dlouho studené a také je ochrání před ztrátou aromat a vitamínů.

Stejně tak ve džbánu můžete servírovat letní drinky v nealko verzi. Děti i abstinenty jistě potěší nápoje s různými druhy ovoce, džusů a sirupů, ale také domácí limonády nebo ledové čaje.

Vykouzlete si na vaší zahradě koktejlový večírek a osvěžte sebe i vaši návštěvu v horkých letních dnech.