Smaltované nádobí sfinx

Český výrobce smaltovaného nádobí

Blog

Podniková prodejna BELIS: Kvalita doslova na dosah ruky

Nákupy na e-shopu jsou fajn, ale někdy je dobré si produkty vybrat hezky po staru. Souhlasíte? Pak bychom vám rádi představili naši podnikovou prodejnu, která je srdcem naší výroby a místem, kde se můžete osobně seznámit s širokou nabídkou našeho smaltovaného nádobí a na vlastní kůži okusit jeho kvalitu.


» Zobrazit celý článek »

Český plecháček: Parťák pro vaše každodenní dobrodružství


V naší široké nabídce českého smaltovaného nádobí, které pro vás v BELIS vyrábíme s láskou již desítky let, se skrývá možná nenápadný kousek, který však rozhodně stojí za povšimnutí. Už jste objevili kouzlo našich Českých plecháčků? Pokud ne, dnes vám je rádi představíme.


» Zobrazit celý článek »

Moderní Velikonoce s BELIS

Jaro je obdobím nových začátků, znovuzrození přírody a v nejen v našich končinách i časem velikonočních oslav a tradic – o těch nejznámějších i s receptem na velikonoční sekanou jsme ostatně psali také v minulém článku.


» Zobrazit celý článek »

Přichází Velikonoce, doba tradičních řemesel, obyčejů a dobrého jídla

Velikonoce v Čechách jsou oslavou jara, obnovy a bezpochyby i tradičních českých řemesel, které se odráží v každém zdobeném vejci, v každém mrsknutí pomlázkou a ve vůni čerstvě upečených mazanců a dalších velikonočních dobrot. Vydejte se s námi po stopách velikonočních tradic! Dodržujete je také?


» Zobrazit celý článek »

Jsme BELIS – váš tradiční výrobce smaltovaného nádobí

Smaltované nádobí BELIS není jen obyčejným kuchyňským vybavením; je to dědictví, které se předává z generace na generaci a přináší s sebou příběhy, vzpomínky a nezaměnitelný styl.


» Zobrazit celý článek »

Končí masopust a začíná doba půstu. Stihli jste masopustní veselí?

Spolu s letošním svátkem Sv. Valentýna je tu i Popeleční středa, kterou končí letošní masopustní období a začíná doba půstu, jež bude dle tradic trvat až do 28. března, tedy dne před Velkým pátkem.


» Zobrazit celý článek »

Zabíjačkové hody

Zima je tradičně obdobím, kdy se na českých vsích konají zabijačkové hody. Dříve tomu nebylo jinak; právě chladné počasí zajišťovalo delší trvanlivost a lepší možnosti zpracování zabijačkových lahůdek.


» Zobrazit celý článek »

Každoroční přehlídka bramborových salátů je tu: Máte rodinného favorita?

V minulých týdnech jsme na našem blogu pokryli rozmanité části štědrovečerního menu - něco sladkého, něco smaženého i něco tekutého ...


» Zobrazit celý článek »

Jak na ty nejlepší kapří řízky? Máme pro vás hned 4 osvědčené tipy!

Dnes si mnoho domácností Vánoce bez kapřích řízků neumí vůbec představit. Jste i u vás doma kaprům nakloněni?


» Zobrazit celý článek »

Vánoční vaječný likér na tři způsoby: Bleskurychlý, veganský i bez alkoholu!

Snad každého potěší domácí vaječný likér, který k Vánocům neodmyslitelně patří. Zkuste jej hned na tři způsoby a pohostěte jím děti, abstinenty nebo třeba i vegany.


» Zobrazit celý článek »

Oslavte začátek adventu se vším, co k němu patří!

Nastává nejkouzelnější období v roce, adventní čas, který má být obdobím půstu, zklidnění, dobročinnosti a v neposlední řadě také příprav na Štědrý den.


» Zobrazit celý článek »

Sv. Martin

Samotná husa bude chutnat nejlépe, když jí dopřejete nižší teploty a dostatek času, klidně více než 10 hodin. Nebojte se péct přes noc. Péct husu můžete buď přímo na roštu a do vyššího plechu pod ní zachytávat vypečené sádlo, nebo rovnou v pořádném pekáči, kdy je zapotřebí ji občas otočit, aby se dobře propekla ze všech stran.


» Zobrazit celý článek »

Užijte si dlouhou zimu díky pečení s dětmi | Sfinx by Belis

Nezalekněte se zimních mrazů❄️a přizvěte své děti do vánočního pečení a přípravy cukroví. Užijete si čas s rodinou, děti se zabaví a naučí se něco nového.Nezalekněte se zimních mrazů❄️a přizvěte své děti do vánočního pečení a přípravy cukroví. Užijete si čas s rodinou, děti se zabaví a naučí se něco nového.


» Zobrazit celý článek »

Gastro nádobí, které ocení i profi kuchaři | Sfinx by Belis

Hledáte nádobí, na které se budete moci spolehnout v restauračním provozu, ale i při zavařování a pořádání zabijačkových hodůPořiďte si gastro hrnce


» Zobrazit celý článek »

Vaření je pro každého – i pro začátečníky! | Sfinx by Belis

Poznejte jednoduché a rychlé recepty, objevte kouzelné techniky vaření, pořiďte si
vhodné nádobí a čas v kuchyni se i pro vás stane hračkou a zábavou.


» Zobrazit celý článek »

Zabijačková sezona ještě nekončí: jak na domácí sádlo a škvarky?

Nemusíte disponovat dvorem, chlívkem a vlastním pašíkem, abyste si mohli vychutnat zabijačkové produkty a přičichnout tak k této oblíbené staročeské tradici. O zabijačkovém guláši jsme psali v nedávném článku, dnes si povíme, jak doma snadno připravit vepřové sádlo a škvarky, které následně využijete ve spoustě ...


» Zobrazit celý článek »

Vyzkoušejte recepty na zdravá vegetariánská jídla | Sfinx by Belis

Jste vegetariáni či byste rádi omezili maso a do svého jídelníčku zapojili více zeleniny? Nechte se inspirovat vege recepty, které ušetří čas i peníze


» Zobrazit celý článek »

Řízky jako stálice nedělních stolů – lze si je dopřát bez výčitek?

Jestli se dá o nějakém pokrmu říct, že je českou nedělní obědovou klasikou, jsou to dozajista smažené řízky. Aby ne – přestože se nejedná o zrovna zdravou záležitost, pochutnají si na nich dospělí i děti, jejich příprava je rychlá a snadná, hodí se k nim mnoho příloh a existují v tolika různých variacích, že každou neděli můžete ochutnávat něco jiného.


» Zobrazit celý článek »

Naučte se, jak zavařovat v troubě | Sfinx by Belis

Rádi byste si letní ovoce a zeleninu uchovali po celou zimu❄️? Vyzkoušejte způsoby zavařování, na které si vystačíte s velkým hrncem či pečicím plechem.


» Zobrazit celý článek »

Připravte se na zabijačkové hody | Sfinx by Belis

Zabijačka na venkově patří mezi nejočekávanější události roku. Jak se na zabijačkové hody připravit, co budete potřebovat a jak vepřové maso zpracovat☝.


» Zobrazit celý článek »

Jak poznat jedlé houby, kde je najít + recepty | Sfinx by Belis

Objevte s námi, kde roste nejvíce hub, jak poznat ty jedlé i jak je následně zpracovat. Zkuste houbové recepty a naučte se houby sušit i skladovat .


» Zobrazit celý článek »

Jak si doma namíchat letní drinky do džbánu| Sfinx by Belis

Chystáte zahradní večírek, grilování nebo byste se rádi zchladili po dlouhém letním dni ☀️? Připravte si doma alko i nealko drinky, které osvěží ❄️.


» Zobrazit celý článek »

Vyzkoušejte nové rybí recepty z kapra | Sfinx by Belis

Připravte si doma tradiční recepty a speciality z ryb s pomocí pečicích plechů ze smaltu, které zajistí zdravé pečení bez tuku a odolají i vysokým teplotám.


» Zobrazit celý článek »

Uvařte si doma recepty jako od babičky | Sfinx by Belis

Tradiční recepty si doma lehce vykouzlíte díky kvalitnímu smaltovanému nádobí, které je 100% zdravotně nezávadné a v domácnosti vydrží po generace.


» Zobrazit celý článek »

Lehké letní recepty z jednoho pekáče| Sfinx by Belis

Máte 30 minutHledáte nejlepší recepty na léto ? Objevte recepty z jednoho pekáče . Co takhle pečený losos, bleskové těstoviny nebo cuketový nákyp


» Zobrazit celý článek »

Nahlédněte pod (smaltovanou) pokličku| Sfinx by Belis

 

Nakoukněte do historie a výroby smaltovaného nádobí a zjistěte více o unikátních vlastnostech nádobí od firmy Belis. Okouzlí smalt i vás?


» Zobrazit celý článek »

Jak si upéct velikonoční speciality | Sfinx by Belis

Chystáte se na přípravu velikonočních receptů? Vyberte si z naší nabídky smaltovaných plechů, které zajistí rovnoměrné propečení mazance i kachny.


» Zobrazit celý článek »